Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πυραμίδα, Κύβος, Κύλινδρος

Πυραμιδοκυβοκύλινδρος ...

Πυραμιδοκυβοκύλινδρος
Σχέδιο με στυλό μελάνης, ψηφιακά επεξεργασμένο από τον Στράτο.
Πυραμιδοκυβοκύλινδρος

   ... και κάτι ψιλά! ... 


Άδεια Creative Commons

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Επιβράδυνση του Χρόνου

 

Τομάτας 5.


Η Αγάπη του Καλού Θεούλη

Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7. > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.

 Ο Μαέστρος ήταν μπερδεμένος. Προχωρούσε αφηρημένα, παρέα με τον Τομάτα και τον Δελφίνη σ' έναν διαδρομοδό κοντά στην επιφάνεια της Κωνσταντινούπολης.

Διαδρομοδός
Διαδρομοδός
 Έχει έρθει ο καιρός; ... αναρωτιόταν ενδόμυχα και βασανιστικά, χωρίς σίγουρη απάντηση.

 Καιρός για τι; ... Καιρός για ποιόν; ...
 Γι' αυτόν; ... Γι' εμάς; ... Γι' όλους; ...
 Γι' αντίσταση; ... Γι' ανάσταση; ...

  - Πόσους λεκέδες πιστωθήκαμε; ... τον ρώτησε ο Τομάτας, βγάζοντάς τον από τις σκέψεις.

 - Εεε, ... Εντάξει, όχι και πολλούς, ... 335 λεκέδες και κάτι ψιλά, ... από 111 λεκέδες και κάτι ψιλά ο καθένας ... είπε ο Μαέστρος με κάποιο τόνο ανακούφισης στην φωνή του.

  Από 111 λεκέδες και κάτι ψιλά! ... σκέφθηκε ο Τομάτας με χαρά και θαυμασμό για το ποσό, έχοντας χάσει αρκετά χρόνια καθοδικής πορείας της αγοραστικής αξίας των λεκέδων, «ερευνώντας» στην «Ελευθερία 33»

 Με μιας όμως κατήφησε.  
 Πω, πω, ...111 λεκέδες και κάτι ψιλά ... αναρωτήθηκε, ... πως θα τους καθαρίσω; ... αλλά αμέσως είπε:

  - Καλά, εγώ πάω για ύπνο τώρα, θα σας συναντήσω αργότερα, ... και ετοιμάστηκε να χωρίσει από τους άλλους, τον Μαέστρο και τον Δελφίνη που και οι δύο του ευχήθηκαν σχεδόν με μία φωνή:

  - «Καλή κοινωνία» Τομάτα! ...

  Οι πληροφορίες σύμφωνα με το ΡΑ.ΔΙ., αναλογίσθηκε ο Μαέστρος ξαναβυθιζόμενος στις σκέψεις του, αναφέρουν ότι η μόλυνση της ατμόσφαιρας κατά κάποιες θεωρίες και βάσει μυστικών μετρήσεων των ειδικών οργάνων της «Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας» έχει ελαττωθεί πλέον σε ποσοστό 73%. Επίσης αναφέρουν ότι με τον ρυθμό που καθαρίζει η ατμόσφαιρα, σε λίγο καιρό θα μπορεί κάποιος ίσως να βγει στην επιφάνεια, να αναπνεύσει ατμοσφαιρικό αέρα και να ζήση!

  Βέβαια ο παπά-Χριστόδουλος υποστηρίζει ότι η ατμόσφαιρα ήταν ήδη καθαρή από πολλά χρόνια και μόνο για λίγο  καιρό δεν ήταν αναπνεύσιμη, σε επίπεδα κοντά στο ύψος της θάλασσας, παρουσιάζοντας ως απόδειξη τον εαυτό του.

  Η αλήθεια είναι ότι η φύση έδινε την μάχη της με την αλαζονεία και την υπερηφάνεια του ανθρώπου και φαίνεται ότι πλησίαζε η ώρα που θα κέρδιζε και αυτήν την φορά. Ασφαλώς, και στο παρελθόν είχε δώσει τις μάχες της με διάφορους φυσικούς αντιπάλους και είχε νικήσει, όχι όμως τόσο γρήγορα όπως τώρα.

  Αυτήν την φορά, η αγάπη του καλού Θεούλη γι' αυτούς που ζούσαν μέσα στις σπηλιές και τις τρύπες των βουνών και η υπόσχεσή Του προς αυτούς για σμίκρυνση αυτών των ημερών, επιτάχυνε τις χρονικές διαδικασίες (όπως και άλλοτε κατά τας Γραφάς, αντιθέτως, επιβράδυνε τις χρονικές διαδικασίες), με αποτέλεσμα οι διάφοροι μηχανισμοί της φύσης να εμφανίσουν τους καταλύτες για τις χημικές ενώσεις - διασπάσεις οι οποίες αλληλεπιδρώντας και αλληλαντιδρώντας, επανέφεραν την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον της Γης σε οικείο για τον άνθρωπο επίπεδο, πολύ πιο γρήγορα από το φυσιολογικό.

  Οι επιστημονικές ομάδες έρευνας - εφαρμογής της ΔΙ.ΚΥ. εντόπισαν και ανέλυσαν το φαινόμενο. Το μόνο όμως που κατάφεραν σχετικά με τις διαδικασίες επιβράδυνσης - επιτάχυνσης του χρόνου, ήταν να υπολογίσουν θεωρητικά ότι η ενέργεια που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί το φαινόμενο είναι ασύλληπτα μεγάλη, «πλησιάζει» το άπειρο, υποθετικά δε εκφράζεται από τον τύπο:
Εξίσωση
όπου:
Χρ = Χρονική διάρκεια επιβράδυνσης - επιτάχυνσης
-Επ = Βαθμός επιβράδυνσης
+Επ = Βαθμός επιτάχυνσης
e = Εναρμόνιος σταθερά
= Άπειρον
ΑΕ = Απαιτούμενη ενέργεια
-ΑΕ = Απορρόφηση ενέργειας
+ΑΕ = Εφαρμογή ενέργειας

  Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι κατά την ΜΕΓΑ.ΓΕ.ΚΑ. τα διάφορα θανατηφόρα αέρια που υπήρχαν στην ατμόσφαιρα, κατακρατούσαν την θερμοκρασία του πλανήτη, με αποτέλεσμα αυτός να υπερθερμανθεί σε βαθμό τέτοιο ώστε πραγματικά να λιώνουν γρήγορα οι «αιώνιοι παγετώνες» και να δημιουργηθεί ένας μικρός κατακλυσμός. Τα νερά κάλυψαν όλη την επιφάνεια της Γης έως τα 14,4 μέτρα από την πρότερη επιφάνεια της θάλασσας.

 Αργότερα τα νερά αυτά σταδιακά άλλα εξατμίσθηκαν, απορροφώντας θερμότητα από το περιβάλλον και τον πλανήτη, και άλλα απορροφήθηκαν από την Γη. Τα πρώτα κατάπεσαν πάλι υπό μορφή ραγδαίων βροχών, εξατμίστηκαν ξανά, ανέβηκαν ψηλά, κατέπεσαν άλλη μια φορά, και άλλη μια φορά, ξέπλυναν την ατμόσφαιρα και την Γη, και έφεραν την θερμοκρασία του πλανήτη πλησιέστερα στα φυσιολογικά επίπεδα. Στους πόλους ήδη άρχισαν να σχηματίζονται δειλά - δειλά οι νέοι παγετώνες.

  Το ΡΑ.ΔΙ. μετέδιδε ότι τα ενεργειακά εργοστάσια της ΔΙ.ΚΥ. στην βορειότερη Ευρώπη τα οποία χρησιμοποιούσαν την αυξημένη θερμοκρασία του πλανήτη για να παράγουν ενέργεια, έκλειναν το ένα μετά το άλλο λόγω έλλειψης «πρώτης ύλης», με βαθμό ανάλογο της απόστασής τους από τον Βόρειο Πόλο. Ο σημαντικότερος λόγος της «ανταρσίας» του στρατηγού Αλεξέϊ ήταν η παντελής σχεδόν έλλειψη ενέργειας στον Βορρά. Η κάθοδος του προς τον Νότο και εναντίον του προέδρου του, δήλωνε την ανάγκη των Βόρειων λαών για ενέργεια.

  - Μαέστρο, ... είπε ο Δελφίνης ... και εγώ θα πάω για ύπνο ... Χαρά και υγεία!

  - Χαρά και υγεία ... είπε στον Δελφίνη και ξαφνικά την είδε!

  Την κοίταζε σχεδόν επίμονα. Κάτι ωραίο του θύμιζε, κάτι νοσταλγικό, κάτι που δεν το είδε πολλές φορές, κάτι που ίσως να μην το είδε καμιά φορά, αλλά δεν το ξέχασε ποτέ! 

 Πέρασε στην άλλη πλευρά του διαδρομοδού, στάθηκε για λίγο και αναρωτήθηκε:
 

 Ποια είναι, που πάει τώρα; ...
 Τι κάνει, τι θα κάνει; ...
 ... Μα, τι άλλο του θύμιζε εκτός από αυτό το νοσταλγικό;

(Συνεχίζεται)

Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7. > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.


Άδεια Creative Commons

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γάμος

 

Τομάτας 4.

 Η Κάθοδος των Ρώσων

 Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7.  > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.

- Τομάτα, παίξτε ένα τελευταίο χορευτικό  ... είπε ο κουμπάρος ... και πάρτε και 3 λεκέδες
(λεκές = υπολογιστική νομισματική μονάδα της εποχής) για να το παίξετε καλά!

Τομάτας, Μαέστρος, Δελφίνης
Τομάτας, Μαέστρος, Δελφίνης

Ο κουμπάρος έτεινε την παρακαμπτήριο κάρτα προς τον Διαδίκτυο και αυτός εκτελώντας χρέη λογιστή, «ολοκλήρωσε την συναλλαγή» από κάποιο κινητό τερματικό. Ο Τομάτας χαμογελαστός-γελαστός, κούνησε καταφατικά το κεφάλι και γύρισε ελαφρά πίσω στους άλλους.

 - Σι μπεμόλ ... είπε, έφερε την φυσούνα στο στόμα, συγχρόνως τα μάγουλά του φούσκωσαν υπερβολικά, το πρόσωπό του κοκκίνησε και ξεκίνησε να φυσάει με το κλαρίνο του τον άρρυθμο πρόλογο του χορού, με ισοκράτημα από τους άλλους, προτού αρχίσουν όλοι μαζί να συμπλέουν στον ρυθμό.

 Οι εορτασμοί του «παράνομου γάμου» ήταν στο αποκορύφωμά τους. Όλοι πια ήταν λίγο έως πολύ χορτασμένοι από τα εδέσματα και φτιαγμένοι από το «κρασί» που παρασκεύασε ειδικά για τον γάμο από διάφορα νόμιμα και παράνομα υγρά και αέρια, ο φίλος του ζευγαριού, ο Καννάς, ο ειδικός χημικός μηχανικός - παρασκευαστής.

 Το ολόγραμμα που είχε διαλέξει η νύφη για να προβληθεί στον άδειο, γκριζοπράσινο και στις έξι πλευρές του χώρο της αποθήκης, εικόνιζε μια πλατεία «αρχαίου χωριού», με τον πλάτανό του, την κρήνη, χωριάτικα σπίτια με εξώστες γύρω - γύρω και πλακόστρωτα δρομάκια δενδροφυτευμένα και με διάφορα πολύχρωμα λουλούδια σε παρτέρια, τα οποία κεντροφεύγοντας ανομοιόμορφα, οδηγούσαν προς τις διάφορες κατευθύνσεις του «χωριού». Βεβαίως όλη η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο που γευόταν τα παρασκευάσματα του Καννά. 

 Ο Τομάτας και οι άλλοι δυό φίλοι του μουσικοί, ο Δελφίνης ο «επάφηχος» και ο Μαέστρος ο «ισοκράτης» της ορχήστρας, που έπαιζε το «ισοκράτειο», (το εξελιγμένο μουσικό όργανο εκείνο, το οποίο είναι έγχορδο, κρουστό και επαφικό, η συνδυασμένη χρήση του δε, με κατάλληλο χειρισμό και τεχνική, αναπαράγει τέλειο ηχητικό υπόβαθρο για οποιαδήποτε μελωδία), είχαν σταθεί κάτω από τον πλάτανο, και το εσωτερικό, πολύ πλατύ άνοιγμα της παράταξης των στημένων τραπεζιών ακριβώς μπροστά τους, έδινε αρκετό χώρο σ' αυτούς που χόρευαν.

Επαφήχειο
Επαφήχειο
  - Πάμε! ... είπε ο Τομάτας. Ο Μαέστρος ξεκίνησε με εκείνο τον αγγελικό του τρόπο τον ρυθμό και ο Δελφίνης με το επαφήχειό του (επαφικό υπερεξελιγμένο απόγονο του βιολιού, με δύο ταστιέρες, χωρίς χορδές και δοξάρι, αναπαράγει ήχο και διακρίνει νότα με την διάρκεια και την πίεση της επαφής του δακτύλου στην ταστιέρα), συμπλήρωσε τις απαραίτητες «πινελιές» στον ηχητικό πίνακα, με νότες που μοιάζουν με κινήσεις του δελφινιού μέσα στο νερό και έξω από αυτό, εξ ου και τ' όνομά του.

 Όλοι σηκώθηκαν αμέσως μόλις άκουσαν τον ρυθμό και άρχισαν να χορεύουν τον τελευταίο χορό. Οι νεόνυμφοι, τα μέλη των δύο «παρανόμων οικογενειών» που πάντρευαν τα παιδιά τους, ο κουμπάρος με την οικογένειά του, ο παπά-Χριστόδουλος Κεραυνός (ο ήρωας αυτός κληρικός που τόσα χρόνια --πόσα; ... αρκετά αν δεν κάνω λάθος ... ή μήπως κάνω λάθος;-- ζούσε στα όρη και στις τρύπες των βουνών και μόνο τώρα τελευταία άρχισε να έρχεται σε επαφή με το ποίμνιό του --και αυτά που τους είπε, αν και τους φάνηκαν απίστευτα, έριξαν σπίθες ελπίδας στην ξεραμένη τους καρδιά και άναψαν φωτιά μέσα τους--), και όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι είχαν διασκεδάσει αρκετά πλέον, αν και όχι τόσο όσο θα ήθελαν, αλλά έπρεπε να φύγουν για να παραδοθεί ο χώρος καθαρός από τον κουμπάρο στον φίλο του αποθηκάριο σε λίγη ώρα.

Ο ΓΕΝ.Ε. αν και τουλάχιστον δυσλειτουργούσε στην Κωνσταντινούπολη, πάντως δεν ήταν ανίσχυρος. Σύμφωνα με το ΡΑ.ΔΙ. τα Ρωσικά στρατεύματα με αρχηγό τον στρατηγό Αλεξέϊ Ρως, κατέρχονταν από τον Βορρά και μάλλον είχαν ήδη φθάσει στις παρυφές του όρους Κάμηλος, απέναντι από το στρατηγικό σημείο - πέρασμα προς την πόλη «Ναός της Ιερουσαλήμ» όπου δεσπόζει το χωριό Δαρδαγεμών.

Εκεί, από την πλευρά του Νότου είχαν παραταχθεί οι δυνάμεις της ΔΙ.ΚΥ. και τον περίμεναν. Όλοι αναμένουν την φοβερή σύγκρουση του Κ.Ο.Σ. με τον επαναστατημένο στρατηγό Αλεξέϊ, και διακατέχονται από μεγάλη αγωνία για την τελική έκβαση και το αποτέλεσμα αυτής της «ανταρσίας».

Το ΡΑ.ΔΙ. μετέδιδε επίσης ότι στην κάθοδό του προς την πόλη «Ναός της Ιερουσαλήμ» ο Αλεξέϊ είχε ήδη καταλάβει την επιφάνεια της Κωνσταντινούπολης και τους περισσότερους κόμβους ελέγχου του ΓΕΝ.Ε. Οι δονήσεις που ένοιωθαν από πάνω τους οι υπόγειοι κάτοικοί και η απαγόρευση ανόδου στους θόλους παρατήρησης επιφανείας πριν λίγο καιρό, συνηγορούσαν για την μεγάλη μάχη που έγινε.

Πολλοί λένε ότι έγινε πραγματικό μακελειό. Ότι η θάλασσα και οι ακτές του Βοσπόρου, της Προποντίδας, και του Κεράτιου κόλπου είχαν βαφτεί κόκκινες από το αίμα! ...Τίποτα δεν ήταν σίγουρο ... Βέβαια όταν επετράπει η άνοδος, οι πρώτοι περίεργοι που ανέβηκαν στους θόλους παρατήρησης από όπου έβλεπαν διάφορα σημεία της επιφάνειας, όλα ήταν όπως τα έβλεπαν πάντα ... σχεδόν!

Ίσως - ίσως να αισθάνονταν και αυτοί την μικρή αλλαγή του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας που συνειδητοποίησε ο Τομάτας --καθώς είχε πολύ καιρό να δει την επιφάνεια--, αλλά δεν ήταν σε θέση να την προσδιορίσουν ακόμη. Πάντως η επιφάνεια είχε καθαριστεί ή/και παραλλαχθεί επιμελώς από την «Περιβαλλοντική Υπηρεσία». Σε λίγο καιρό βέβαια, θα σταματούσαν αυτά.

Στην διοίκηση της Κωνσταντινούπολης επικρατούσε χάος! Οι Ρώσοι αγωνίζονταν να αποκτήσουν 100% τον έλεγχο αυτοματισμού του δικτύου (και καλώς έπρατταν, δεν έπρεπε να καταστραφεί το δίκτυο). Όσο πιο πολλοί κόμβοι ελέγχου περιέρχονταν στον έλεγχό τους, τόσο περισσότερο εξασθενούσε ο ΓΕΝ.Ε. Αυτός ήταν και ο λόγος που η «Υπηρεσία Δικαιοσύνης», της οποίας τις αποφάσεις εξέδιδε ο Κ.Ο.Σ. ωσάν άλλος σοφός Σολομών, υπολειτουργούσε και υπήρχε σχετική ελαστικότητα στις ποινές που επιβάλοντο ποικιλοτρόπως.

Αναμένονται οι εξελίξεις!


(Συνεχίζεται)

 Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7.  > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.

Άδεια Creative Commons