Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Νά 'ναι ευλογημένο!


Τομάτας 11.

Oι Κρυπτοί



Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7. > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.

Ο Τομάτας δεν συνειδητοποίησε όμως ότι είχε αργήσει. 'Επρεπε ήδη να είχε παρουσιαστεί στο Κέντρο Υποδοχής - Ευρέσεως Απασχόλησης  Κ.Υ.ΕΥΡ.Α. και αυτή η καθυστέρηση εξόδου από τον χώρο ανάπαυσης έπρεπε ήδη να του έχει χρεώσει κάποια ποινή. Παραδόξως δεν εμφανίστηκε κάποια ενημερωτική απεικόνιση ποινής στη ολογραφική σκηνή και φυσικά ο Τομάτας ούτε που κατάλαβε ότι υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα.

Κρυπτός -  Κρυπτοχριστιανός

Βγήκε στον διαδρομοδό και προχώρησε προς τους ανελκυστήρες. Μπήκε μέσα, «κατέβηκε» κάποια επίπεδα και βγήκε στο επίπεδο που ευρίσκετο το Κ.Υ.ΕΥΡ.Α. Προχώρησε λίγο ακόμη και φθάνοντας στην θύρα του ΚΥ.ΕΥΡ.Α. την διαπέρασε.

Μέσα στο Κέντρο οι απασχολούμενοι ευρίσκοντο σε κατάσταση ευφορίας. Οι υπολογιστές τους δεν είχαν σύνδεση με τον κόμβο της «Ναός της Ιερουσαλήμ». Ο κόμβος της Κωνσταντινούπολης λειτουργούσε αυτόνομα, εχθρικά και επιθετικά προς τον κόμβο της «Ναός της Ιερουσαλήμ».

Το ΡΑ.ΔΙ. μετέδιδε ότι παράλληλα με τον αιματηρό πόλεμο στην επιφάνεια, ένας ακόμη πόλεμος επιτελείτο. Ο ηλεκτρονικός πόλεμος των διαφόρων κόμβων του Παγκοσμίου Ιστού. Στην Κωνσταντινούπολη ευρίσκοντο οι τρεις μεγάλοι Κινέζοι χάκερς του στρατηγού Αλεξέϊ Ρως, τέως  βουδιστές μοναχοί, αναντικατάστατα στελέχη του Κ.Ο.Σ. στον σχεδιασμό και χειρισμό των ηλεκτρονικων συστημάτων.


Αυτοί, κατά την ΜΕΓΑ.ΓΕ.ΚΑ. διαφωνώντας με τον ολικό σχεδιασμό, απέδρασαν από κάποιο μοναστήρι του Θιβέτ στο οποίο είχαν την έδρα τους και μετά από μήνες περιπλάνηση προς τα βόρεια, βρήκαν καταφύγιο σε ένα νησάκι κάπου στις ακτές της Σιβηρίας, στο οποίο μόναζαν Ορθόδοξοι μοναχοί, Ρώσοι κυρίως αλλά και Έλληνες και μερικοί άλλων εθνικοτήτων.


Εκεί βαπτίστηκαν Χριστιανοί και κατόπιν έλαβαν το μοναχικό σχήμα και ονομάστηκαν, Βασίλειος, Ιωάννης και Γρηγόριος. Αργότερα ο στρατηγός Αλεξέϊ τους ενέταξε στο δυναμικό του ως αναπόσπαστα αξιωματικά και ηγετικά στελέχη του ηλεκτρονικού τομέα του στρατού του. Στην κάθοδό του δε προς την Κωνσταντινούπολη, συμμετείχαν στο επιτελείο σχεδιασμού κρούσης.


Ο μοναχός Βασίλειος, ο μοναχός Ιωάννης και ο Ιεροδιάκονος Γρηγόριος λοιπόν «πολεμούσαν» ηλεκτρονικά από την Κωνσταντινούπολη με τον κόμβο της «Ναός της Ιερουσαλήμ». Πολύ σύντομα θα επιβάλλονταν, καθώς αυτοί οι ίδιοι είχαν γράψει τον κώδικα και σχεδιάσει και κατασκευάσει όλα τα πρότυπα των κόμβων που υπήρχαν και όχι μόνο.


Ο Διαδίκτυος ο οποίος ήταν απασχολούμενος ως χειριστής ενός τερματικού υπολογιστή στο Κ.Υ.ΕΥΡ.Α. σηκώθηκε να τον χαιρετίσει.

- Ευλογείτε ... είπε ο Τομάτας χωρίς να έχει επίγνωση ότι αν το έλεγε αυτό πριν λίγο καιρό, σίγουρα θα επέστρεφε στις βραχονησίδες έρευνας του Αιγαίου.

- Ο Κύριος, ο Κύριος ... ακούστηκαν διάφορες φωνές αντιφώνησης και όλοι οι απασχολούμενοι της αίθουσας σηκώθηκαν να τον χαιρετήσουν καθώς η φήμη του Τομάτα για το παίξιμο του κλαρίνου του και για το ότι είχε παίξει στον «παράνομο γάμο» λίγες ώρες μετά τον ερχομό του στην Κωνσταντινούπολη είχε διαδοθεί από στόμα σε στόμα.

Οι εναγκαλισμοί και οι χειραψίες μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και η γενικά φιλική διάθεση που συνάντησε ο Τομάτας τον έκαναν να χαρεί. Η έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας που είχε τον τελευταίο καιρό, αναπληρώνονταν κατά κάποιο τρόπο με αυτές τις εκδηλώσεις.

Ωστόσο, αυτή η αίσθηση θεωρείτο επικίνδυνη από τον Τομάτα, καθώς πολύ εύκολα η αγνή χαρά της ανθρώπινης επικοινωνίας και της επίδειξης παραδοχής και σεβασμού από τους συνανθρώπους μας, μπορεί να μεταβληθεί σε υστερόβουλη οίηση με «δηλητηριώδη» αποτελέσματα.

(Σημειωτέον ότι μόνο ένας ήξερε για την πύρινη προσευχή του Τομάτα. Όλοι όμως διέκριναν την αγνότητα της καρδιάς και την ταπείνωση και υπακοή αυτού του ανθρώπου).

Οι απασχολούμενοι στο Κ.Υ.ΕΥΡ.Α. ήταν σχεδόν όλοι Κρυπτοί, δηλαδή Κρυπτοχριστιανοί, με το ηθικό τους αναπτερωμένο από τα μηνύματα που ελάμβαναν από Ρώσους και Ευρωπαίους (Γερμανούς, Γάλλους κ.α.) Κρυπτούς, και έκαναν ότι μπορούσαν για να παραλύσουν τον ΓΕΝ.Ε. και να ηττηθεί ο Κ.Ο.Σ.

Ο ζήλος τους δε ήταν πολύ μεγάλος. Πολεμούσαν για του «Χριστού την πίστη την Αγία» ...

- Τομάτα, θα απασχοληθείς εδώ στο Κ.Υ.ΕΥΡ.Α. και όταν τελειώσουμε, θα πάμε μαζί στις σήραγγες, στον παπα-Χριστόδουλο, είπε ο Διαδίκτυος μόλις κόπασαν οι χαιρετισμοί.

- Να 'ναι ευλογημένο!

(Συνεχίζεται)


Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7. > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.


Άδεια Creative Commons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου