Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το 1% και το 99%


"Το πιο αξιοσημείωτο ίσως είναι ότι η Αλόη Βέρα είναι κατά 99% νερό!"



(Σκίτσο σχεδιασμένο με το χέρι με στυλό μελάνης από τον Στράτο και επεξεργασμένο με PaintNet.)
 
"Ωστόσο το υπόλοιπο 1% είναι εξαιρετικά ισχυρό και η δράση αυτού του 1% θεωρείται ότι οφείλεται, στο ότι τα ενεργά συστατικά της αλόης υπάρχουν σε μικροσκοπικές δόσεις κανονισμένες από την φύση να λειτουργούν συνεργιστικά, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο, αυξάνοντας τις επιμέρους δράσεις τους και εξουδετερώνοντας όποια βλαβερή παρενέργεια μπορεί να είχε κάποιο από αυτά τα συστατικά, αν το λαμβάναμε μόνο του. "


Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από ένα άρθρο που γράφω για την αλόη βέρα και τις ιδιότητές της, μένοντας έκπληκτος από την σοφία που κρύβει η φύση και συνειδητοποιώντας πόσο καλύτερα θα ήμασταν, αν εφαρμόζαμε στην ζωή μας τα παραδείγματα της φύσης.

Και εξηγούμαι:
  • Η αλόη βέρα είναι κατά 99% νερό! --οι μη προνομιούχοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη--.
  • Οι μικροσκοπικές δόσεις του 1% των συστατικών της αλόης: "...λειτουργούν συνεργιστικά, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο και αυξάνοντας τις επιμέρους δράσεις τους, εξουδετερώνοντας όποια βλαβερή παρενέργεια μπορεί να είχε κάποιο από τα συστατικά, αν το λαμβάναμε μόνο του." --οι πλουτοκράτες και προνομιούχοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη--.

Είναι εκπληκτικό το πως το οι πλουτοκράτες και προνομιούχοι (το 1% που δρα συνεργιστικά) είναι είναι όλη η ενέργεια και οι μη προνομιούχοι (το 99% ) είναι απλώς νερό. Βέβαια, αυτό το 1% αν δεν υπήρχε το νερό, δεν θα μπορούσε να έχει αυτήν την  δύναμη, άρα από το νερό εξαρτάται. Και το νερό όμως μαζί με αυτό το 1% μεταμορφώνεται σε "Θαύμα της φύσης". Κυριαρχεί η Θεϊκή Αρμονία από την οποία πηγάζει κάθε σχέση υλική και πνευματική.

Τώρα, αν αυτό το 1% αρχίσει και με κάποιο τρόπο αλλοιώνει προς όφελός της το υπόλοιπο 99%, τότε αρχίζει διαταραχή στην δεδομένη σχέση, έρχεται δυσαρμονία και το χειρότερο όλων;
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ακόμη και το 1% που φαινομενικά στην αρχή ωφελείτο -φούσκα-, στην συνέχεια "ρουφώντας" όλο το υπόλοιπο 99%, θα φθάσει σε σημείο κορεσμού και θα "σκάσει", δημιουργώντας όλα τα φαινόμενα που κάνει μια φούσκα όταν σκάει: διάρρηξη ύλης και μεγάλο θόρυβο!

Πλούσιοι και φτωχοί, βαδίζουμε στην καταστροφή! Ο καθένας με τον δικό του βαθμό ευθύνης, ο ένας αρπάζοντας και ο άλλος ενδίδοντας.

Τι πρέπει να κάνουμε; 


Άδεια Creative Commons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου